Zoeken...
Uitgelicht
home > Home

Beoordelen

Barbecook Oskar M rookoven Smoker
Een worst of ribbetjes op de barbecue zijn heerlijk, maar is het niet leuk om eens iets volledig nieuws te proberen? Verleg dus je grenzen en rook bijvoorbeeld eens een stuk vlees of vis. Roken kan je doen op verschillende manieren: met een smoker box, door wat rookchips of rookhout op je hete kolen te strooien of door het gebruik van een echte rookoven, ook wel smoker genoemd! Een smoker is een toestel die speciaal gemaakt is om je bereidingen een heerlijke doordringende rooksmaak te geven. Maak kennis met de Oskar M (medium) smoker van Barbecook!

Specificaties van de Oskar M smoker
De Oskar M (medium) smoker is een 3-in-1 toestel – rookoven, barbecue en vuurschaal – met een hoogte van 112 cm. Deze prachtige, zwarte rookoven is voorzien van een verchroomd rooster met een diameter van 44 cm. Rookplezier verzekerd met de Oskar M smoker!

Wat zijn de voordelen van een Oskar M smoker?
Hét grote voordeel van de Oskar M smoker is dat het een multifunctioneel 3-in-1 toestel is. De Oskar M kan zowel worden gebruikt als rookoven, barbecue en vuurschaal. Ideaal dus als je graag eens afwisselt. Dankzij z’n geëmailleerde afwerking is dit 3-in-1 toestel uiterst kwalitatief en heel eenvoudig in onderhoud. Wanneer je de Oskar M smoker gebruikt om je bereiding te roken, kan je ervoor kiezen je ingrediënten op de robuuste roosters uit verchroomd staal te leggen of je hangt ze simpelweg op aan de voorziene stevige ophanghaken binnenin je rookoven. Dankzij de regelbare luchttoevoer en de geïntegreerde thermometer behoud je maximale controle. Met de Oskar M smoker kan je zowel warm als koud roken. Kortom, met deze smoker kan je oneindig veel kanten op. Het investeren waard!

Hoe werkt een Oskar M smoker?
Met de Oskar M smoker kan je dus zowel warm als koud roken. Koud roken gebeurt bij een temperatuur tussen 20 en 25 °C. Dit doe je bijgevolg best tijdens de koude wintermaanden. Hiervoor dien je een koude rookgenerator in je smoker te plaatsen die je vult met rookmot en vervolgens laat smeulen met behulp van een theelichtje. Bij koud roken worden je ingrediënten niet gaar, maar krijgen ze een lekkere rooksmaak en kan je ze voor langere tijd bewaren. Warm roken gebeurt bij een temperatuur tussen 50 en 95 °C. Je ingrediënten worden gaar en krijgen een rooksmaak. Om warm te roken met de Oskar M smoker heb je volgende zaken nodig: hout of houtskool, Barbecook aanmaakblokjes, een lange lucifer of aansteker en een vloeistof zoals water, bouillon of wijn. Je start door het bovenstel van je rookoven af te nemen. Maak vervolgens je hout of houtskool aan op het houtskoolrooster onderaan je Oskar M smoker. Eenmaal je hout of houtskool bedekt is met een dun laagje grijze as strooi je in water geweekte rookchips of rookhout over je hout of kolen. Om te voorkomen dat je bereiding zou uitdrogen, is de Oskar M smoker ook voorzien van een bouillonpan waarin je een lekkere vloeistof naar keuze giet. Voor nog meer smaak kan je hier ook extra kruiden aan toevoegen. Daarna plaats je er het rooster, het bovenstel en het deksel weer op en kan het roken beginnen! De temperatuur binnenin je rookoven regel je simpelweg door de luchttoevoergaten open (voor een hogere temperatuur) en toe (voor een lagere temperatuur) te schuiven.
Je beoordeling is verstuurd.
Zodra je beoordeling door een van onze medewerkers is bekeken wordt deze zichtbaar.

    Jouw gegevens

    *
    *
    *

    Beoordeling

    *
    Tip:

    Als je bent ingelogd hoef je geen email adres op te geven.

    Velden met een * zijn verplicht

    Versturen